Gıda İsrafı Türkiye’de Büyüyen Bir Sorun Olmaya Devam Ediyor

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de gıda israfının artış gösterdiğini ve üretim maliyetlerinin yükseldiğini ifade etti.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de gıda sorunlarının giderek arttığını belirtti. Gürer, gıda arzında sıkıntılar yaşandığını ve ülkenin ithalatçı konumunda bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, gıda üretim maliyetlerinin sürekli artış gösterdiğini vurguladı.
Gürer, et ve süt ürünlerindeki fiyat artışlarının birçok hane için bu ürünleri almayı zorlaştırdığını dile getirdi. Çocukların protein ihtiyacının önemine dikkat çeken Gürer, Türkiye’nin tarımsal potansiyelinin yüksek olduğunu, ancak mevcut Tarım Kanunu’nda yer alan desteklerin yeterince uygulanmadığını belirtti.
Gürer, Türkiye’de yılda yaklaşık 2,5 milyon kamyon gıda israfı nedeniyle çöpe gittiğini ifade etti. Üretimdeki sorunlar ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle halkın gıda ürünlerine erişiminde zorluklar yaşandığını söyledi. Üreticilerin, ürettikleri ürünlerden yeterince kazanç elde edemediklerini belirten Gürer, aracılık sisteminin ürün fiyatlarını artırdığını dile getirdi.
Gürer, çarşı ve pazarlardaki durumun iç açıcı olmadığını, mutfaklarda sınırlı gıda ile yemek yapıldığını kaydetti. Tarım politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Gürer, mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını ifade etti.