Ne Zeytinyağı ve Ayçiçek yağı! Bakın kızartma için en ideal yağ hangisiymiş

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan kızartma
7’den 70’e herkes tarafından severek tüketilir. Birçok kişi kızartma yaparken Ayçiçek
yağı kullanmayı tercih eder.
Yemeklerin lezzetlerinde oldukça önemli olan yağ seçimi
kızartmada da oldukça önemliymiş. Çoğu kişi her ne kadar mutfaklarında sıklıkla
Ayçiçek yağı ve Zeytinyağını kullanıyor olsa da piyasa da pek çok bitkisel yağ
yer alıyor.
Bu yağlar arasında en bilinen olanlarının aksine meğer o
yağ kızartma 6 şefin ortak kararıyla kullanılması gereken yağ olarak öne
çıkıyormuş.
ŞEFLERİN ORTAK TERCİHİ
Yapılan bir çalışma sonucunda 6 ünlü şef kızartma
yapılırken tercih edilmesi gereken yağ konusunda ortak bir noktada buluştu.
Şefler kızartma işlemine en uygun yağ olarak avokado
yağını gösterdi. Avokado yağının ideal sıcaklıkta bozulmadan dayanabilmesi, nötr
tadı ve pürüzsüz dokusu hem sağlık hem de pratiklik açısından kızartma işlemi
için en uygun yağ olarak seçilmesine neden oldu.
Şef Cezar Zapata, avokado yağının kızartma için mükemmel
bir seçenek olduğunu belirterek, “Yanmadan kahverengileşmeyi sağlıyor.
Avokado yağı, kızartma için ideal sıcaklık olan 260°C-270°C arasında stabil
kalabiliyor.” ifadeleriyle kızartma yaparken tercihinizi Ayçiçek yağından yana
değil avokado yağından yana kullanmanız konusundan öneride bulundu.